Children’s Bible Catechism

January 4, 2017 at 12:16 pm | Posted in Children's Bible Catechism | 2 Comments
Tags: , , , , , , , ,

Most children don’t like to answer lists of questions because it will seem to them as if they are being given a “test.” However, the purpose of this catechism is not to simply drill your children on their rote memorization chores (although rote memorization is a good teaching/learning technique). The real purpose of it is to engage your children in discussions about what the Bible teaches, how it addresses all of life’s biggest questions, and to utterly convince them of the absolute supremacy of God.

Children’s Bible Catechism

Question 1: Who made you?
Answer: God made me.
Prove it.
Genesis 1:27

Question 2: Who made everything else?
Answer: God made everything.
Prove it.
Exodus 20:11

Question 3: Why did God make everything?
Answer: For His Own glory.
Prove it.
Romans 11:36

Question 4: How was everything when God created it?
Answer: It was very good.
Prove it.
Genesis 1:31

Question 5: What went wrong with everything God created?
Answer: Sin brought the curse of death into the world.
Prove it.
Romans 5:12

Question 6: What is wrong with you?
Answer: I was born a sinner, and I have sinned against God.
Prove it.
Psalm 51:5

Question 7: What is sin?
Answer: Sin is violating God’s law.
Prove it.
I John 3:4

Question 8: What is the punishment for sin?
Answer: The punishment for sin is death.
Prove it.
Ezekiel 18:4

Question 9: Since you are a sinner, how does God feel about you?
Answer: Even though I am a sinner, God loves me.
Prove it.
Romans 5:8

Question 10: Who is the Author of the Bible?
Answer: God the Holy Spirit is the Author of the Bible.
Prove it.
II Timothy 3:16

Question 11: How did the Holy Spirit write the Bible?
Answer: He wrote the Bible by using people.
Prove it.
II Peter 1:21

Question 12: Can the Bible ever be wrong?
Answer: No, the Bible is the Word of God, and God cannot lie.
Prove it.
Numbers 23:19

Question 13: Why can’t you see God?
Answer: God is too holy for me to see Him and live.
Prove it.
Exodus 33:20

Question 14: What has God done for you so you can have eternal life?
Answer: He gave his Son.
Prove it.
John 3:16

Question 15: What did Jesus do while He was here on earth?
Answer: He lived a perfect, sinless life.
Prove it.
John 8:29

Question 16: How was Jesus treated here on earth?
Answer: He was hated, rejected, and falsely accused.
Prove it.
Isaiah 53:3

Question 17: How did Jesus die?
Answer: He was crucified.
Prove it.
John 19:18

Question 18: What happened to Jesus after He died?
Answer: He was buried and then rose again on the third day.
Prove it.
Acts 10:40

Question 19: Where is Jesus now?
Answer: He is in Heaven with God the Father.
Prove it.
Hebrews 10:12

Question 20: Why did Jesus do these things?
Answer: So God can forgive me for my sins.
Prove it.
II Corinthians 5:21

Question 21: When did God forgive you for your sins and give you eternal life?
Answer: When I believed on Jesus and called on Him to save me.
Prove it.
Romans 10:13

Question 22: How will you live for Jesus?
Answer: By loving Him and doing what He says.
Prove it.
John 14:15


Entries and comments feeds.